1 March 2015

Fiat 1500 vedete de film, redescoperite / Fiat 1500 film stars, rediscovered

Cei care isi aduc aminte de filmele Parasutistii (1972) sau Liceenii in alerta (1993) poate isi aduc aminte si de "vedetele" pe patru roti. E vorba despre doua exemplare Fiat 1500 decapotabil.

Incredibil, astazi ambele exista si sunt expuse de vanzare pe olx.ro - aici si aici. Saracul 1500 rosu, despre care am mai scris (desi spunand, gresit, ca e 1600) si-a perduti motorul si actele. Exemplarul albastru inca se tine bine pentru o masina care a avut o viata grea.

Inca mai sunt masini interesante in tara...

Those who remember the films "Parachutists" (1972) or "High school children in alert" (1993) might also remember the "stars" on four wheels, two wonderful Fiat 1500 cabriolets.

Incredibly, both still exist and are for sale on olx.ro - here and here. The red 1500, which I've previously written about (though saying erroneously that it's a 1600) has unfortunately lost its documents and its engine. The blue one still looks pretty good for a car that's had a hard life. 

There are still interesting cars to be found in Romania...











5 comments:

  1. Cu cativa ani in urma, Bogdan (Automobilia) spunea ca ar mai exista si o a treia masina de culoare alba identica cu cele din fotografiile de mai sus.
    DAN

    ReplyDelete
  2. E una alba in Timisoara, care a fost de vanzare de ani de zile (prorprietarul spunand ca masia a apartinut Licai Gheorghiu.....), si una rosie in Constanta, restaurata rudimentar. In anii 90 mai exista una alba cu numere 18-B, destul de modificata (de exemplu, bara fata de dacia 1300). Iar http://volganeagra.blogspot.co.uk/2012/10/poiana-brasov-in-epoca-de-aur-poiana.html se vede inca una, 2-B-665, cine stie unde o fi ajuns...

    ReplyDelete
  3. Cea alba era de vanzare in B , zona Ravova , in anii '90. Lica Gheorghiu a avut Renault

    ReplyDelete
  4. Foarte bune acele masini la vremea lor.

    ReplyDelete